Asam Garam Photopage

By: asam garam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 5-Jun-2005 00:00 Email | Share | Bookmark
Gambar roboh masjid kg. bujal

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gambar roboh masjid kg. bujalPeristiwa meroboh Masjid Desa Makmur, RTB Kg. Bujal, Kijal, Kemaman, Terengganu pada Khamis, 2.10 petang 26 Mei 2005 adalah satu mala pertaka yang tak dapt dilupakan.

Peristiwa ini telah menunjukkan UMN* boleh buat apa sahaja termasuk menjual agamanya sendiri. Islam Hadh*ri adalah omong-omong kosong untuk menentang kebangkitan Islam.

Masjid yang hampir siap, adalah titik keringat usaha penduduk setempat. Mereka bergotong royong mememastikan kerja-kerja pembinaannya berjalan lancar. Anggaran perbelajaan setakat ini lebih daripada RM100,000.00. Gambar ini adalah pemandangan daripada hadapan (refer pic)

bahagian pintu masuk masjid, yang hampir siap.(refer pic)

pintu masuk dengan pintu cermin, anggaran kos RM3,000.00. (refer pic)

Papan kenyataan, jam dinding telah siap untuk memudahkan orang ramai mendapat maklumat. (refer pic)

Mimbar, PA sytem bahagian hadapan telah dikeluarkan lebih awal. (refer pic)

Lantai masjid bertile dengan anggaran kos RM10,000.00 telah siap dipasang sebelum ini. (refer pic)

6.30 pagi khamis, 26 Mei 2005 Polis dan FRU telah mengempung Masjid kg Bujal segenap penjuru. 4 trak FRU dengan bantuan Polis Simpanan dan Polis biasa 4 trak juga mereka mengelilingi Masjid Kg. Bujal (Dalam akhabar kata bukan masjid, kambing atau lembu pun boleh beza masjid dengan kandangnya, tetapi ada yang lebih bahlol daripada lembu kata ini bukan masjid!)

Kerja-kerja pemotongan elektrik telah dilakukan oleh pihak TNB. Ini satu lagi bukti pembohongan pihak media massa. Dia orang kata bangunan (Masjid) ini dibuat diluar perkampungan jauh ke dalam. Dia orang juga kata ini adalah markah P*S. Cuba fikir sedikit, walaupun ada dalam akta, TNB kena bagi elektrik jika ada permohonan, takkan TNB nak bagi tiang elektrik kalau bangunan ini di buat di dalam hutan. Ini mestilah dalam perkampungan.

Kerja pemotongan elektrik, ada yang kata dia sedih dan menitis air mata. Ada yang minta jangan siarkan gambarnya, tetapi saya tak nampak jelas dalam video dia ini sedih, walahualam.

FRU mengempung masjid. Padangan daripada sebelah mikraj. (refer pic)

Polis simpanan membantu FRU mengawal, kebanyakkan budak-budak lagi. Ada yang kata budak-budal PKLN. Saya jawab takkan PKLN ada senjata M-16 dibelakang masing-masing. Masih budak-budak kelihatan ketakutan (Sila dapatkan VCD memang jelas dia ni ketakutan, sebab dalam VCD fokus close-up)

FRU mengelilingi mikraj masjid (Bangunan masjid ada mikraj, kalau rumah ada dapur, ada perbezaannya -refer pic)

Bahagian pintu masuk, tempah kolah (tempat ambil wuduk) dikelilingi FRU. (Catatan : tarikh dalam tape 25 Mei, 10.23 malam tuan punya kamera silap setting agaknya malam siang, sepatutnya 26 Mei 10.23 pagi.)

Orang ramai mengeliling FRU, kata beberapa orang tali barut UMN*dalam forum laman ***,tak ada orang, mereka ini bebal dan hati telah hitam tak ada hidayah asyik nak mengata orang aje, tak boleh berfikir secara rasional.

Suasana gamat kerana orang ramai menuju ke arah Jentolak yang hendak meroboh. (refer pic)

FRU lengkap dengan senapang gas pemedih mata. tetapi pada masa tu orang ramai yang saya temui mengatakan FRU nampak kecil sahaja, tetapi pimpinan arahkan supaya jangan buat kacau bilau, kalau tidak 'lumak mereka kita kerjakan'. (refer pic)

Ini adalah gambar pemandu jentolak(refer pic) bernama Rashid, dia orang tempatan di situ. Semasa gambar ini diambil 10 buah rumah rakyat telah dirobohkan oleh jentolak ini. Rashid inilah yang meranapkannya.

Jentolak mula bergerak, orang ramai bertakbir Allahu Akhbar! dan menyeru kepada pemandunya.

Tiba-tiba jentolak berhenti, Bos dia naik, nak tergelak aje. Orang ramai masih melaungkan takbir dan merayu kepada pemandu.

Tiba-tiba nampak pemandu macam menangis. Wartawan pun ada ambil gambar (Balaci UMN* tak tahu pasal gambar ini tak dilulus terbit, otak dakwat cetak hanya percaya penipuan akhbar sahaja)

Pemandu pitam, FRU kebingungan . Orang ramai pun menyerbu jentolak dan mengeluarkan pemandunya. (refer pic)

Pemandu menangis teresak-esak, orang ramai cuba menenangkannya. Beberapa orang cuba menenangkan pemandu.

Jentolak biru telah ditawan oleh orang ramai. Pemimpin demonstrasi menenangkan orang ramai serta membuat ucapan.

Akhirnya orang ramai bersurai, polis dan FRU pun balik. Ada cerita-cerita mengenai pemandu tersebut dengar suara laungan takbir. Ada juga yang cerita dia dapat telefon daripada no. yang tak diketahui mengata hari nak kiamat. semua cerita ini tak ada bukti yang sah. Tapi dia menangis, rebah dan pitam terbukti dalam video. Sila dapatkan VCD berkaitan.


Please refer to : http://www.tranungkite.net


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net